Поділіться, хто і як в обліку відлбражаж переробку овочів (квасимо капусту в ДНЗ своїми силами)!!!!!!!!!!!!!!
Дуже потрібно!!!!!!!!!!!!!!
Добавлено (28.10.2014, 15:25)
---------------------------------------------
***відображає (пробачте)
Переробка овочів
- viktoriy_ubr
- Квартирант
- Повідомлень: 98
- З нами з: 14 лютого 2012, 23:19
- Регіон: Киев
- Звідки: Киев
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 8 разів
- yaoleg
- Коронована особа
- Повідомлень: 2485
- З нами з: 11 лютого 2012, 11:15
- Регіон: Винницкая область
- Звідки: Вінниця
- Дякував (ла): 21 раз
- Подякували: 450 разів
viktoriy, прочитайте лекцію у вкладеному файлі "Облік витрат і доходів виробничих майстерень", можливо й допоможе у роботі
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
- Місцевий
- Повідомлень: 704
- З нами з: 30 червня 2012, 22:03
- Регіон: Cortés
- Звідки: Tegucigalpita
- Подякували: 5 разів
Если это не касается пищеблока, то с продуктами питания лучше не связываться. СЭС может наказать по-взрослому.
А вообще-то ничего сложного в этом нет. Делается акт переработки (форма произвольная), в котором указывается наименование и количество продуктов, которые берутся в переработку и что из них изготовляется в количестве и на сумму. Акт обязательно подписывает комиссия и утверждает руководитель. Конечный продукт сдается на склад. При изготовлении желательно соблюсти нормы закладки и выход. Если есть отходы, то размер их также учитывается при составлении дефектного акта.
А вообще-то ничего сложного в этом нет. Делается акт переработки (форма произвольная), в котором указывается наименование и количество продуктов, которые берутся в переработку и что из них изготовляется в количестве и на сумму. Акт обязательно подписывает комиссия и утверждает руководитель. Конечный продукт сдается на склад. При изготовлении желательно соблюсти нормы закладки и выход. Если есть отходы, то размер их также учитывается при составлении дефектного акта.
- viktoriy_ubr
- Квартирант
- Повідомлень: 98
- З нами з: 14 лютого 2012, 23:19
- Регіон: Киев
- Звідки: Киев
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 8 разів
Дякую вісм за відповіді! Документальне оформлення мені зрозуміло. не зрозуміло був сам обік та щей в красивій 1С
Я зробила так: усі овочі, які використали для переробки списали на рах видатків тобто, що де рахувалось дт 811, 802 кт 232, а вже проводка оприбуткування готової продукції по акту мене завела в тупік.Навіть була думка усе списати, а оприбуткувати як надходження в натуральній формі. Зробила так дт232 кт (той на який списували) 811 та 802 , ціну визначила по калякуляції, кількість поділила по 811 та 802, щоб вийшла та сума яку списали. Програмі нечебто сподобалось , проводки також. Якщо хтось робить не так підскажіть. Буду вдячна.
Добавлено (03.11.2014, 11:53)
---------------------------------------------
Ну що? Ніхто овочі не переробляє
Я зробила так: усі овочі, які використали для переробки списали на рах видатків тобто, що де рахувалось дт 811, 802 кт 232, а вже проводка оприбуткування готової продукції по акту мене завела в тупік.Навіть була думка усе списати, а оприбуткувати як надходження в натуральній формі. Зробила так дт232 кт (той на який списували) 811 та 802 , ціну визначила по калякуляції, кількість поділила по 811 та 802, щоб вийшла та сума яку списали. Програмі нечебто сподобалось , проводки також. Якщо хтось робить не так підскажіть. Буду вдячна.
Добавлено (03.11.2014, 11:53)
---------------------------------------------
Ну що? Ніхто овочі не переробляє
-
- Квартирант
- Повідомлень: 77
- З нами з: 28 лютого 2013, 15:31
- Регіон: Львовская область
- Звідки: Самбор
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 1 раз
Ми також квасимо капусту самі і проводки я беру аналогічно. Тільки ніде не можу взяти точну рецептуру по витрачанню кількості капусти, солі і моркви. Також є різні кількості втрат продуктів. Якщо маєте щось конкретне, будь ласка поділіться.
-
- Місцевий
- Повідомлень: 704
- З нами з: 30 червня 2012, 22:03
- Регіон: Cortés
- Звідки: Tegucigalpita
- Подякували: 5 разів
viktoriy писав:усі овочі, які використали для переробки списали на рах видатків тобто, що де рахувалось дт 811, 802 кт 232
Корректней было бы использовать субсчет 825-й. См. п.8.10-8.11 Приложения 2 к Положению № 611
Добавлено (05.11.2014, 12:27)
---------------------------------------------
майстер писав:ніде не можу взяти точну рецептуру по витрачанню кількості капусти, солі і моркви.
А что вам мешает утвердить собственную?