Доброго вечора! Пiдскажiть будь ласка. Ciльська рада передала дитячий садочок на баланс вiддiлу освiти по акту прийому- передачi разом з продуктами харчування, якi були закупленi за кошти загального фонду бюджету.Як оприбуткувати цi продукти вiддiлу, чи можна виставляти батькiвську плату за цi продукти?
Добавлено (18.03.2013, 19:21)
---------------------------------------------
Колеги, невже нiхто з такою ситуацiэю не стикався i нiхто нiчого не може порадити?
Коли ми закуповуємо продукти за бюджет, то 30% виставляємо батьківську плату, а 70 % бюджет чи фонд ЧАЕС, і ці ж продукти були закуплені за кошти бюджету, по логіці потрібно виставляти батьківську плату. Все залежить від того якими проводками взяти на облік...От я ф запитую чи хтось може щось підказати?
Є установі в яких ведеться облік продуктів,ми ведемо його в програмі ФАР,але вона часто злітає і доводиться викликати їх програміста(Може хтось веде продукти якось в Excel?
Малинка, а що за програма ФАР? Є FAR - файловий менеджер, з якого можуть запускати програму. Не рідко бухгалтери так називають і саму програму, з якою працюють.
Малинка, а матеріали і продукти можна в одній програмі вести? принцип одинаковий тільки рахунки різні. Чи у Вас розрахунок харчування з меню і карточками розкладки?
Добавлено (05.07.2013, 12:34)
---------------------------------------------
В Excel продукти можна вести, але важко робити виборки по кількості за період (квартал, рік), навіть не можливо. І переносити залишки на наступний період не зручно. Але можливо знавці Excel щось підкажуть.
Ні,вони зовсім різні,продукти якщо ти зробив у тому місяці помилку і хочеш повернутись,то навіть відредагувати не можеш,потрібно удаляти місяць і наново робити,хотілось якось його в іксель перенести,тільки незнаємо як можна його гарно зробити(((І так з менюшками ми працюємо.
Малинка, ну з Excel не можу допомогти, але як варіант, якщо у Вас не 64-розрядна Виндовс, подивіться на програму SALARY, там серед усього іншого є і програма харчування. Не самий супер, але можливо попробувати. Робив для лікарень.
Подивитися і завантажити можна тут http://salary.net.ua/downloads/37--.html
tinamar, программа SALARY (заработная плата). Кроме зарплаты собрал туда и ранее разбросанные программы, отдельным пунктом есть Расчет питания и столовая. Там есть рабочие примеры, которые можно посмотреть и удалить. В пункте меню Информации - справочники продуктов, склады (объекты), счета, контрагенты, карточки раскладки. В меню программы Питание - меню (порционное требование), приход, расход, остатки на складе. Печать - меню раскладка, требование, накладная, оборотная, сальдовая, инвентаризация, расчеты с поставщиками.
Добавлено (08.07.2013, 16:11)
---------------------------------------------
Малинка, Вы наверное то же не дошли до питания . Извините, что не объяснил как следует.
Помогите. У нас в садике сами консервируют огурцы ( которые принесли родители), как их оприиходывать? С рассолом или без? Может где-то была статья об этом? Заранее благодарна за ответ.
огірки оприбутковують актом як благодійно надано, а потім складають акт переробки в який включають огірки та продукти які потратили на переробку.
Дт 232 Кт 712 оприбутковано огірки
Дт 825 Кт 232 передані продукти в переробку
Дт 232 Кт 825 оприбутковано консервовані огірки
В дитячий садок передали холодильник без накладних і вартості ,як поставити його на облік?
Добавлено (24.12.2013, 20:18)
---------------------------------------------
В дитячий садок передали холодильник без накладних і вартості ,як поставити його на облік?
Скажіть будь-ласка, інвентаризацію продуктів харчування обов'язково проводити щоквартально? Може в когось є в ворді чи в екселі інвентаризація продуктів харчування-бланк?
Прошу Вашої допомоги !!! Навчальний заклад (коледж), є власна їдальня. підскажіть кореспонденцію рахунків по обліку продуктів харчування розпочинаючи з придбанням і закінчуючи віднесення виручки в банк. Моя версія :
Дт 2321 - Кт 3641 - оприбуткування продуктів харчування на склад ( КЕКВ 2230)
Дт 2322 -Кт 2321 - передача з складу на повара
Дт 825 - Кт 2322 - передача продуктів на переробку в їдальню
Дт 2322 - Кт 825 - оприбуткування готової продукції
Дт 2322 - Кт 81142 - нарахована націнка на продукти харчування
Дт 81141 - Кт 2322 - реалізація готової продукції
Дт 3232 - Кт 7223 - Виручка їдальні здана в банк.
Чи можуть бути фактичні видатки при переробці ? Правильне відображення націнки?