Оприбуткування продуктів харчування.

Обговрюємо бухоблік запасів від оприбуткування до списання
Yanochka
Мешканець
Мешканець
Повідомлень: 126
З нами з: 16 жовтня 2012, 11:06
Регіон: Днепропетровская область
Звідки: Дніпропетровськ
Дякував (ла): 20 разів
Подякували: 5 разів

Повідомлення Yanochka »

Доброго дня. Допоможіть будь-ласка в ситуації. В накладній на продукти харчування для ДНЗ було допущено помилку (неправильно підбитий підсумок). Виявили це після того як проплатили і бухгалтер почала робити звіт,відповідно до цього не сходяться залишки. Як правильно вирішити дане питання?

Аватар користувача
Крот Юлія
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 991
З нами з: 03 лютого 2014, 07:43
Регіон: Харків
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 150 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Крот Юлія »

Yanochka писав:Доброго дня. Допоможіть будь-ласка в ситуації. В накладній на продукти харчування для ДНЗ було допущено помилку (неправильно підбитий підсумок). Виявили це після того як проплатили і бухгалтер почала робити звіт,відповідно до цього не сходяться залишки. Як правильно вирішити дане питання?
Доброго дня!
Відповідно до п. 4.3. розд. 4 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Мінфіну від 24.05.95 р. № 88,  помилки в облікових регістрах за минулий звітний період виправляються способом сторно. Цей спосіб передбачає складання бухгалтерської довідки, в яку помилка (сума, кореспонденція рахунків) заноситься червоним чорнилом, пастою кулькових ручок тощо або із знаком "мінус", а правильний запис (сума, кореспонденція рахунків) заноситься чорнилом, пастою кулькових ручок тощо темного кольору.
Таким чином, для виправлення помилки Вам необхідно оформити бухгалтерську довідку. Якщо ж помилка стосується розрахунків з постачальником (сплачено меншу або більшу суму за товар), тоді слід також провести взаємозвірку з цим контрагентом і скласти акт.

Відповісти

Повернутись до “Облік запасів”