Оприбуткування продуктів харчування.
-
- Мешканець
- Повідомлень: 126
- З нами з: 16 жовтня 2012, 11:06
- Регіон: Днепропетровская область
- Звідки: Дніпропетровськ
- Дякував (ла): 20 разів
- Подякували: 5 разів
Доброго дня. Допоможіть будь-ласка в ситуації. В накладній на продукти харчування для ДНЗ було допущено помилку (неправильно підбитий підсумок). Виявили це після того як проплатили і бухгалтер почала робити звіт,відповідно до цього не сходяться залишки. Як правильно вирішити дане питання?
- Крот Юлія
- Місцевий
- Повідомлень: 991
- З нами з: 03 лютого 2014, 07:43
- Регіон: Харків
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 150 разів
- Контактна інформація:
Доброго дня!Yanochka писав:Доброго дня. Допоможіть будь-ласка в ситуації. В накладній на продукти харчування для ДНЗ було допущено помилку (неправильно підбитий підсумок). Виявили це після того як проплатили і бухгалтер почала робити звіт,відповідно до цього не сходяться залишки. Як правильно вирішити дане питання?
Відповідно до п. 4.3. розд. 4 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Мінфіну від 24.05.95 р. № 88, помилки в облікових регістрах за минулий звітний період виправляються способом сторно. Цей спосіб передбачає складання бухгалтерської довідки, в яку помилка (сума, кореспонденція рахунків) заноситься червоним чорнилом, пастою кулькових ручок тощо або із знаком "мінус", а правильний запис (сума, кореспонденція рахунків) заноситься чорнилом, пастою кулькових ручок тощо темного кольору.
Таким чином, для виправлення помилки Вам необхідно оформити бухгалтерську довідку. Якщо ж помилка стосується розрахунків з постачальником (сплачено меншу або більшу суму за товар), тоді слід також провести взаємозвірку з цим контрагентом і скласти акт.