Сторінка 1 з 1
Оприбуткування продуктів харчування.
Додано: 11 червня 2018, 14:54
Yanochka
Доброго дня. Допоможіть будь-ласка в ситуації. В накладній на продукти харчування для ДНЗ було допущено помилку (неправильно підбитий підсумок). Виявили це після того як проплатили і бухгалтер почала робити звіт,відповідно до цього не сходяться залишки. Як правильно вирішити дане питання?
Re: Оприбуткування продуктів харчування.
Додано: 12 червня 2018, 09:54
Крот Юлія
Yanochka писав:Доброго дня. Допоможіть будь-ласка в ситуації. В накладній на продукти харчування для ДНЗ було допущено помилку (неправильно підбитий підсумок). Виявили це після того як проплатили і бухгалтер почала робити звіт,відповідно до цього не сходяться залишки. Як правильно вирішити дане питання?
Доброго дня!
Відповідно до
п. 4.3. розд. 4 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Мінфіну від 24.05.95 р. № 88, помилки в облікових регістрах
за минулий звітний період виправляються
способом сторно. Цей спосіб передбачає складання
бухгалтерської довідки, в яку помилка (сума, кореспонденція рахунків) заноситься червоним чорнилом, пастою кулькових ручок тощо або із знаком "мінус", а правильний запис (сума, кореспонденція рахунків) заноситься чорнилом, пастою кулькових ручок тощо темного кольору.
Таким чином, для виправлення помилки Вам необхідно оформити
бухгалтерську довідку. Якщо ж помилка стосується розрахунків з постачальником (сплачено меншу або більшу суму за товар), тоді слід також провести
взаємозвірку з цим контрагентом і скласти акт.