Сторінка 1 з 1

Оприбуткування продуктів харчування.

Додано: 11 червня 2018, 14:54
Yanochka
Доброго дня. Допоможіть будь-ласка в ситуації. В накладній на продукти харчування для ДНЗ було допущено помилку (неправильно підбитий підсумок). Виявили це після того як проплатили і бухгалтер почала робити звіт,відповідно до цього не сходяться залишки. Як правильно вирішити дане питання?

Re: Оприбуткування продуктів харчування.

Додано: 12 червня 2018, 09:54
Крот Юлія
Yanochka писав:Доброго дня. Допоможіть будь-ласка в ситуації. В накладній на продукти харчування для ДНЗ було допущено помилку (неправильно підбитий підсумок). Виявили це після того як проплатили і бухгалтер почала робити звіт,відповідно до цього не сходяться залишки. Як правильно вирішити дане питання?
Доброго дня!
Відповідно до п. 4.3. розд. 4 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Мінфіну від 24.05.95 р. № 88,  помилки в облікових регістрах за минулий звітний період виправляються способом сторно. Цей спосіб передбачає складання бухгалтерської довідки, в яку помилка (сума, кореспонденція рахунків) заноситься червоним чорнилом, пастою кулькових ручок тощо або із знаком "мінус", а правильний запис (сума, кореспонденція рахунків) заноситься чорнилом, пастою кулькових ручок тощо темного кольору.
Таким чином, для виправлення помилки Вам необхідно оформити бухгалтерську довідку. Якщо ж помилка стосується розрахунків з постачальником (сплачено меншу або більшу суму за товар), тоді слід також провести взаємозвірку з цим контрагентом і скласти акт.