Облік харчування у ДНЗ

Облік харчування у ДНЗ

Oxana_ubr » 25 грудня 2012, 11:48

Підскажіть, будь-ласка, як правильно проводити списання продуктів харчування у днз: списувати по середній ціні чи по тій, яка вказана у щоденному меню
Новачок
Новачок
 
Повідомлень: 4
З нами з: 01 жовтня 2012, 14:28
Звідки: Ровно
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Ровенская Область

Облік харчування у ДНЗ

Джулианна » 04 січня 2013, 19:21

Я списую по середній ціні - адже ціна на продукти змінюється постійно. Як правило залишки на 1 число по одній ціні залишаються, а купуються на протязі місяця вже по дорожчій.
Аватар користувача
Квартирант
Квартирант
 
Повідомлень: 88
З нами з: 26 жовтня 2011, 16:21
Звідки: Винница
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Винницкая Область

Облік харчування у ДНЗ

user » 04 січня 2013, 19:34

43. Відпуск запасів у використання, виробництво, продаж або
інше вибуття здійснюється за балансовою вартістю або за методом
середньозваженої собівартості.
44. Середньозважена собівартість визначається за кожним видом
подібних запасів шляхом ділення сумарної вартості залишку запасів
на початок звітного періоду та вартості одержаних у звітному
місяці запасів на сумарну кількість запасів на початок звітного
періоду та одержаних у звітному періоді запасів.
Метод середньозваженої собівартості застосовується у разі
наявності в установі значної кількості однотипних запасів,
придбаних за різними цінами. Обчислюється на періодичній основі
або при кожній отриманій партії запасів.

І так і так буде правильно.
Мешканець
Мешканець
 
Повідомлень: 467
З нами з: 15 березня 2012, 11:34
Звідки: Полтава
Дякував (а): 43 раз.
Подякували: 34 раз.
Регіон: Полтавская Область

Облік харчування у ДНЗ

Zika » 17 травня 2013, 10:52

Подскажите, под каким кодом в новом классификаторе смородина?
Мандрівник
Мандрівник
 
Повідомлень: 26
З нами з: 24 жовтня 2012, 14:43
Звідки: Киев
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Киев

Облік харчування у ДНЗ

Джулианна » 10 вересня 2013, 16:50

А хто як списує і обліковує маринацію: в дитячому садку закупили овочів на засолку, а коли і як списати їх - тоді як фактично будуть використовуватися - зимою, чи при купівлі восени?
Аватар користувача
Квартирант
Квартирант
 
Повідомлень: 88
З нами з: 26 жовтня 2011, 16:21
Звідки: Винница
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Винницкая Область

Облік харчування у ДНЗ

Natashadnz12 » 10 вересня 2013, 19:42

Джулианна, В нас у заладі ми акту оприходуємо консервацію, для цього списуємо овочі, цукор, сіль і т.д. вираховуємо вартість 1 л або 1 бан., і вже взимку коли видаємо списуємо.
Квартирант
Квартирант
 
Повідомлень: 53
З нами з: 27 січня 2012, 17:22
Звідки: Шепетовка
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Хмельницкая Область

Облік харчування у ДНЗ

Pittrice13 » 03 лютого 2014, 15:30

Чи можна оприходувати продукти харчування, цінити , які приносять наприклад батьки , та який порядок, якщо можна?  Заранше дякую .
Мандрівник
Мандрівник
 
Повідомлень: 47
З нами з: 23 травня 2013, 05:28
Звідки: Харьков
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Харьковская Область

Облік харчування у ДНЗ

Ivanka » 03 лютого 2014, 22:35

Pittrice13, я приходую по акті комісією, розцінюю нижче риночних, потім в ДКУ довідкою касові благодійні спецфонд.
Квартирант
Квартирант
 
Повідомлень: 60
З нами з: 25 травня 2012, 15:15
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 1 раз.
Регіон: Тернопольская область

Облік харчування у ДНЗ

Pittrice13 » 04 лютого 2014, 11:48

Ivanka, дякую,
а як з приводу сертифікатів якості чи що там ...  ?
Мандрівник
Мандрівник
 
Повідомлень: 47
З нами з: 23 травня 2013, 05:28
Звідки: Харьков
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Харьковская Область

Облік харчування у ДНЗ

tinamar » 23 червня 2014, 08:53

Згідно Інструкції з організації харчувування дітей у дошкільних навчальних закладах:
п.
1.24. Щодня необхідно залишати добові проби кожної страви раціону. Проби відбирають в об'ємі порцій для дітей молодшої вікової групи (від 1 до 3 років), зберігають на харчоблоці у холодильнику при температурі +4 - +8 град.С із зазначенням дати та часу відбирання. Проби страв кожного прийому їжі зберігаються протягом доби до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня, наприклад сніданок до закінчення сніданку наступного дня, обід до закінчення обіду наступного дня тощо. Добові проби, а також проби, які відбираються при здійсненні бракеражу, не оплачуються особою, яка проводила зняття проб.
Підкажіть, будь-ласка, як правильно списувати продукти харчування які використані на  пробну порцію? Де не шукала ніякої інформації не знайшла. Наприклад: дитсадок відвідало 25 діток, а порцій приготували 26 з пробною, продукти списувалися по нормах на 26 порцій, і так щодня, як тоді ці порції враховувати при розрахунку вартості харчування: включати чи ні?
Аватар користувача
Мешканець
Мешканець
 
Повідомлень: 457
З нами з: 06 жовтня 2011, 09:39
Звідки: Полтавська область
Дякував (а): 12 раз.
Подякували: 4 раз.
Регіон: Полтавская область

Облік харчування у ДНЗ

Animone » 23 червня 2014, 11:18

tinamar написав:Підкажіть, будь-ласка, як правильно списувати продукти харчування які використані на  пробну порцію?

Как правильно - на законодательном уровне не установлено. Логичнее было бы этот порядок отразить в учетной политике предприятия.

ИМХО, при наличии 25 человек, производить списание продуктов питания "на 26 порций", у вас нет оснований.
Місцевий
Місцевий
 
Повідомлень: 704
З нами з: 30 червня 2012, 21:03
Звідки: Tegucigalpita
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 5 раз.
Регіон: Cortés

Облік харчування у ДНЗ

tinamar » 23 червня 2014, 11:52

Animone написав:ИМХО, при наличии 25 человек, производить списание продуктов питания "на 26 порций", у вас нет оснований.
Animone, я розумію, що не має підстав, тому і запитую, як роблять інші. Ви пропонуєте прописати в обліковій політиці списання продуктів на ці пробні порції, і не враховувати їх при розрахунку вартості харчування, я правильно Вас зрозуміла?
Аватар користувача
Мешканець
Мешканець
 
Повідомлень: 457
З нами з: 06 жовтня 2011, 09:39
Звідки: Полтавська область
Дякував (а): 12 раз.
Подякували: 4 раз.
Регіон: Полтавская область

Облік харчування у ДНЗ

Animone » 23 червня 2014, 12:19

Ну, как сказать? У нас, например, 306 коек. В меню-раскладку согласно сведениям медрегистратора закладываются так же 306. И так же, как у вас берутся пробы и делаются записи в бракеражный журнал. Но ни у кого никогда не возникали подобного рода сомнения и требования поставить на питание левого "халявщика". 
Работники пищеблока как-то выкручиваются между СЭС (по блакеражу) и КРУ (по обоснованному расходу продуктов питания).
Місцевий
Місцевий
 
Повідомлень: 704
З нами з: 30 червня 2012, 21:03
Звідки: Tegucigalpita
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 5 раз.
Регіон: Cortés

Re: Облік харчування у ДНЗ

chabanu » 09 липня 2016, 13:45

Картотека страв дошкільного навчального закдаду

Завантажити
Новачок
Новачок
 
Повідомлень: 1
З нами з: 21 січня 2016, 09:40
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Хмельницкая область

Re: Облік харчування у ДНЗ

Кірєєв » 15 грудня 2016, 14:11

Підскажіть пожалуйста яка програма краща для ведення харчування в бухгалтерії та нарахування батьківської плати. Бо нам поставили "Парус" ,а вона зовсім не для цього.
Новачок
Новачок
 
Повідомлень: 3
З нами з: 19 листопада 2016, 17:19
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Полтавская область

Re: Облік харчування у ДНЗ

musia2010 » 05 січня 2017, 19:18

Кірєєв написав:Підскажіть пожалуйста яка програма краща для ведення харчування в бухгалтерії та нарахування батьківської плати. Бо нам поставили "Парус" ,а вона зовсім не для цього.

Ой і мене це дуже цікавить. Є садочки які ведуть в 1С?
Аватар користувача
Квартирант
Квартирант
 
Повідомлень: 55
З нами з: 04 лютого 2014, 11:02
Звідки: Ровно
Дякував (а): 1 раз.
Подякували: 3 раз.
Регіон: Ровенская Область

Re: Облік харчування у ДНЗ

VOV » 19 січня 2017, 23:11

Кірєєв написав:Підскажіть пожалуйста яка програма краща для ведення харчування в бухгалтерії та нарахування батьківської плати. Бо нам поставили "Парус" ,а вона зовсім не для цього.

Для ведення харчування спеціально був допрацьований модуль обліку активів програми РБюджет. Зараз успішно використовується для обліку харчування в закладах дошкільної освіти та загальноосвітніх шкіл (централізованою бухгалтерією - відділом освіти). Облік постійно удосконалюється згідно побажань користувачів. Основні принципи обліку показані тут: 
viewtopic.php?f=158&t=7415
Даний механізм також допомагає у нарахуванні батьківської плати (розраховує вартість дітоднів при закупці продуктів з різних джерел: загального, спеціальних фондів), а також у модулі бухгалтерського обліку є можливість вести 15 ордер в розрізі установ (для централізованих бухгалтерій) груп дитсадків та конкретно дітей з контролем дебітьрської та кредиторської заборгованості.
Кому цікаво, відповім на всі технічні питання та питання практичного використання.
Програма РБюджет
Скачати версію 16.4.1 можна за посиланням
http://rbudjet.com.ua/obnov/RBudjet_16.4.1_Setup.zip
Аватар користувача
Коронована особа
Коронована особа
 
Повідомлень: 1026
З нами з: 11 січня 2016, 18:51
Дякував (а): 23 раз.
Подякували: 163 раз.
Регіон: Полтавская область

Re: Облік харчування у ДНЗ

VOV » 19 січня 2017, 23:15

musia2010 написав:
Кірєєв написав:Підскажіть пожалуйста яка програма краща для ведення харчування в бухгалтерії та нарахування батьківської плати. Бо нам поставили "Парус" ,а вона зовсім не для цього.

Ой і мене це дуже цікавить. Є садочки які ведуть в 1С?

1С та Парус мають достатньо складний механізм обліку і оправдані при наявності достатнього штату квалвфікованих спеціалістів. В "РБюджет" основна увага приділялася простоті обліку, наскільки це можливо, щоб забезпечити потрібну функціональність. Тому за допомогою цієї програми однаково просто можна вести облік як в окремому навчальному закладі так і в централізованій бухгалтерії з кількома десітками закладів.
Програма РБюджет
Скачати версію 16.4.1 можна за посиланням
http://rbudjet.com.ua/obnov/RBudjet_16.4.1_Setup.zip
Аватар користувача
Коронована особа
Коронована особа
 
Повідомлень: 1026
З нами з: 11 січня 2016, 18:51
Дякував (а): 23 раз.
Подякували: 163 раз.
Регіон: Полтавская область

Re: Облік харчування у ДНЗ

майстер » 20 січня 2017, 12:01

Допоможіть як визначити вихід квашеної капусти (заквашуємо самі) при списанні капусти свіжої, моркви і солі.
Квартирант
Квартирант
 
Повідомлень: 75
З нами з: 28 лютого 2013, 15:31
Звідки: Самбор
Дякував (а): 22 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Львовская область

Re: Облік харчування у ДНЗ

Yulia_Andrey » 08 червня 2017, 10:12

Підскажіть, будь ласка, якими проводками оформити бухгалтерську довідку при передач продуктів харчування від однієї школи до іншої?
Востаннє редагувалось Yulia_Andrey в 04 липня 2017, 10:18, всього редагувалось 1 раз.
Новачок
Новачок
 
Повідомлень: 7
З нами з: 08 червня 2017, 10:04
Дякував (а): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Регіон: Полтавская область

Далі



Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість