Як правельно вести меню вимогу, як виводить ціну та суму по продуктам, та чи менюшка повина співпадати з оборотною відомістю?
Якщо хтось має меню вимогу в EXEL вигляді скиньте будь ласка?
Меню вимога на видачу продуктів
-
- Місцевий
- Повідомлень: 704
- З нами з: 30 червня 2012, 22:03
- Регіон: Cortés
- Звідки: Tegucigalpita
- Подякували: 5 разів
dea24dl писав:Як правельно вести меню вимогу
dea24dl, на многих предприятиях с этой целью давно использую программные обеспечения, поскольку основой составления меню являются калькуляционные карточки блюд или же справочники, в которых определены нормы расхода/закладки продуктов питания на 1 порцию и выход блюда, а также их каллораж. Обычно составлением меню занимается медсестра по диетпитанию или же шеф-повар/повар. В двух словах объяснить порядок заполнения меню-требования слишком проблематично. К тому же формы таких меню на практике слишком разнятся.
dea24dl писав:чи менюшка повина співпадати з оборотною відомістю?
Конечно. Согласно п.20 Положения № 947
Цитата писав:20. Аналітичний облік продуктів харчування у бухгалтерській службі установи ведеться за найменуваннями, кількістю, вартістю та матеріально відповідальними особами в оборотних відомостях. Записи в оборотні відомості вносяться на підставі даних накопичувальних відомостей з надходження та витрачання продуктів харчування. В оборотних відомостях щомісяця підраховуються обороти і визначаються залишки на початок місяця.
- tinamar
- Мешканець
- Повідомлень: 459
- З нами з: 06 жовтня 2011, 10:39
- Регіон: Полтавская область
- Звідки: Полтавська область
- Дякував (ла): 18 разів
- Подякували: 6 разів
dea24dl писав:Якщо хтось має меню вимогу в EXEL вигляді скиньте будь ласка?
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
- Мандрівник
- Повідомлень: 13
- З нами з: 29 вересня 2014, 15:15
- Регіон: Кировоградская Область
- Звідки: Кировоград
Animone Дякую за відповідь. Коли я прийшла на роботу мені попередній бухгалтер розповів, що в оборотній відомісті повина виводитися середня сума (зал на початок сума +надходження сума / зал на поч кіл-сть+ надходж кіл-сть), я так і виводила, а меню рахувалось по цінам з накладних, як мені тепер виправить мої помилки?
Добавлено (06.10.2014, 09:12)
---------------------------------------------
Добавлено (06.10.2014, 09:12)
---------------------------------------------
Дякуюtinamar писав:Прикрепления: 3179735.xls(25Kb) · -____3-4.xls(28Kb)
- eMelya
- Коронована особа
- Повідомлень: 1966
- З нами з: 06 березня 2013, 01:42
- Регіон: Полтавская область
- Звідки: Кременчук
- Дякував (ла): 14 разів
- Подякували: 72 рази
- Контактна інформація:
dea24dl, на меню не звертайте увагу. Повинна бути Вимога за якою видають продукти зі складу. В ній вказується кількість виданних продуктів без зазаначення ціни та вартості. Кількість виданих продуктів повинна співпадати зі зведеною відомістю (оборотною). В зведеній відомості Ви ведети кількісний облік та розраховуєте середню ціну і за нею суму, як Ви і робили. У меню-розкладці йде кількість по нетто з картки-розкладки, вирахувати Ви можете вартість продукту та блюда, але для оборотки ці дані не підходять, тому що вказані дані можуть бути менші ніж брутто списано зі складу.
- eMelya
- Коронована особа
- Повідомлень: 1966
- З нами з: 06 березня 2013, 01:42
- Регіон: Полтавская область
- Звідки: Кременчук
- Дякував (ла): 14 разів
- Подякували: 72 рази
- Контактна інформація:
Відомості з програми, тому формули в них не закладені.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
- Новачок
- Повідомлень: 2
- З нами з: 04 березня 2015, 14:10
- Регіон: Винницкая Область
- Звідки: Ладыжин
Не використовуйте для харчування в ДНЗ спред та масло рослинне, а тільки масло вешкове.eMelya писав:Прикрепления: 9238181.xls(42Kb) · 1312798.doc(38Kb) · 4823233.doc(54Kb) · 3337258.xls(64Kb)
- eMelya
- Коронована особа
- Повідомлень: 1966
- З нами з: 06 березня 2013, 01:42
- Регіон: Полтавская область
- Звідки: Кременчук
- Дякував (ла): 14 разів
- Подякували: 72 рази
- Контактна інформація:
oksana9837, я не дієтсестра, я програміст, я пишу программу, а вони закуповують продукти і готують блюда. Якщо в картці-розкладки закладено масло рослинне програма ніяк не видасть масло вершкове у вимозі для приготування. На дієтах я не розуміюся, але побажання передам