Виконання обов'язків старости

petros
Мандрівник
Мандрівник
Повідомлень: 12
З нами з: 15 березня 2015, 14:30
Регіон: Тернопольская область

Повідомлення petros »

Допоможіть вирішити наступну проблему:
Згідно пункту 3 Прикінцевих положень Закону "Про добровільне об’єднання територіальних громад" у селах, селищах, в яких знаходилися органи місцевого самоврядування територіальних громад, що об’єдналися, обов’язки старости до обрання на перших виборах старости виконує особа, яка здійснювала повноваження сільського, селищного голови відповідної територіальної громади до об’єднання.
Сільський голова села N., повноваження якого припинилися на першій сесії об’єднаної територіальної громади, мав би виконувати повноваження старости села N.. Проте радою його затверджено заступником голови об’єднаної територіальної громади.
Чи може рада обрати (призначити) іншу особу (наприклад колишнього секретаря сільської села N. або бухгалтера), яка буде виконувати обов’язки старости села протягом періоду часу до обрання старости на перших виборах?

Федченко Леся
Мешканець
Мешканець
Повідомлень: 290
З нами з: 03 лютого 2014, 07:47
Регіон: Харків
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Федченко Леся »

У п. 3 Прикінцевих положень Закону "Про добровільне об’єднання територіальних громад" чітко вказана посадова особа, на яку покладається виконання обов'язків старости до обрання старост на перших виборах. Вважаю, що за таких обставин обов'язки старости на іншу особу покладати неможна.

Відповісти

Повернутись до “Місцеве самоврядування”